Glutenfria scones

Jag har bakat många glutenfria bröd i mina dagar med en förhoppning om att hitta något gott att äta på lördagsmorgon. Dessvärre har inget bröd varit värt att nämna, förrän nu. Tack Kung Markatta för dessa goda mandelscones med chiafrön. De kommer att bakas igen, och igen.. och igen!

Man slänger ihop dem i ett litet nafs, de gör magen glad, innehåller fina näringsämnen, gott om proteiner och smakar gott. Dock saknar jag den lite knapriga ytan som ”riktiga” scones får för dessa blir mer mjuka, men goda är de.

Vill du också njuta av hälsosamma och nybakade scones till frukost i helgen? Receptet kommer här:

1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Blanda 4 dl mandelmjöl, 1/2 tsk salt, 2 tsk bakpulver och 1 msk fiberhusk i en skål 3. Tillsätt 50g smör i tärningar och fördela med en gaffel till en smulig massa 4. Tillsätt 1 1/2 dl mandelmjölk, 1 ekologiskt ägg och 1 msk chiafrön och blanda till en smet 5. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt till två runda kakor, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Trevlig helg!

glutenfria scones

mandelscones

hälsosamma scones

scones recept

5 thoughts on “Glutenfria scones

  1. Pingback: Bra barnmat | Del 1 | Frukost | kostschema.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *